Älä lotraa suihkussa. Suihkuun ei kannata jäädä asumaan. Lisäksi vesihanan voi sulkea saippuoinnin ajaksi.
Korjauta kylpyhuoneen viat heti. Jos vesihana tiputtaa tai wc-istuin vuotaa vettä, puutu asiaan heti esimerkiksi ilmoittamalla ongelmasta taloyhtiölle.
Kiinnitä huomiota suihkuun. Suihkulaitteen tyypillä ja kunnolla on merkitystä vedenkulutuksen suhteen. Nykynormien mukaisen suihkun virtaama on 12 litraa minuutissa, ja säästömalleissa vastaava luku on vain 8–9 litraa. Vanhoissa suihkuissa ja isoissa kattosuihkuissa kulutus kipuaa jopa 18–20 litraan minuutissa. Suihkun uusiminen voi siis olla paikallaan.
Katse myös wc-istuimeen. Myös wc-istuimet eroavat vedenkulutukseltaan. Tavallinen yhden nupin istuin käyttää noin 6 litraa vettä huuhtelukerralla, kun uusimmat, kaksoisnupilliset säästömallit käyttävät isompaan huuhteluun 4 litraa ja pieneen huuhteluun 2 litraa.
Konetiskaus säästää vettä. Astianpesukoneet kuluttavat yhdellä pesukerralla mallista riippuen 10–20 litraa vettä. Säästöohjelmilla kulutus jää uusissa malleissa jopa alle 10 litran. Käsin tiskatessa saman astiamäärän pesemiseen tarvitaan jopa useita kymmeniä litroja vettä. Jos kotona ei ole tiskikonetta, vältä veden turhaa juoksutusta tiskauksen aikana.
Vaihda pyykinpesukone uuteen. Myös pyykinpesukoneissa iällä on väliä. Pyykkiä pestessä vesi maksaa sähköä enemmän. Uudella koneella yhden pesukerran sähkö maksaa noin 10 senttiä ja vesi 16 senttiä, jolloin vettä kuluu noin 60 litraa ja sähköä 1 kilowattitunti. Vanhat konemallit käyttävät vettä kaksinkertaisesti ja sähköäkin yli puolet enemmän.